Kurssit

Täältä löydät Kiipeilyklinikan kurssitarjonnan ja sen, kenelle kurssi on suunnattu.

Ennakkotiedot -kohdassa kerrotaan, mitä sinun tulisi vähintään osata ennen kurssille osallistumista. Jos et ole varma riittävätkö taitosi, ota yhteyttä.

Kursseilla on 2-6 paikkaa. Kurssien kestot ovat suuntaa antavia. Kurssien sisältöön voi tutustua tarkemmin klikkaamalla kurssin otsikkoa.

Jos kurssin sisältö ei vastaa tarvettasi, se voidaan räätälöidä sopivaksi ilman lisämaksua. Jos olet jo ollut kurssilla, mutta kaipaat kertausta tai toivot ohjausta kalliokiipeilyyn, tutustu valmennukseen.

Intro kalliokiipeilyyn (4h)

Kenelle: Tämä kurssi on ensikertalaiselle. Tavoitteesi on aloittaa kalliokiipeily tai tutustua lajiin.

Ennakkotiedot: Ei ennakkotietoja. Kurssi sopii ensikertalaiselle tai boulderointia/itsevarmistavilla kiipeilyä harrastaneelle, joka ei osaa varmistaa atc-tyyppisellä varmistuslaitteella.

Sisältä kalliolle – Ankkurit ja laskeutuminen (6h)

Kenelle: Olet kiipeillyt sisällä tai ulkona yläköydellä ja osaat varmistaa. Haluat oppia kiipeilemään ja liikkumaan omatoimisesti kiipeilykalliolla. Tämä kurssi antaa pohjan muille Kiipeilyklinikan kursseille.

Ennakkotiedot: yläköysivarmistaminen, kasisolmu TAI Intro kalliokiipeilyyn -kurssi.

Sisältä kalliolle – Liidikurssi (6h)

Kenelle: Olet kiipeillyt sisällä tai ulkona yläköydellä ja osaat varmistaa atc-tyyppisellä varmistuslaitteella. Tavoitteesi on liidata pultteihin varmistettavia reittejä ulkona.

Ennakkotiedot: yläköysivarmistaminen, kasisolmu TAI Intro kalliokiipeilyyn -kurssi.

Multipitch-kurssi (7h)

Kenelle: Tavoitteesi on kiivetä useamman kuin yhden köydenpituuden pultteihin varmistettavia reittejä.

Ennakkotiedot: Kalliokiipeilykokemusta, ankkurin rakentaminen, laskeutuminen TAI Sisältä kalliolle – Ankkurit ja laskeutuminen -kurssi.

Kokemusta ulkona liidaamisesta suositellaan, mutta se ei ole välttämätöntä. Voit tulla kurssille harjoittelemaan multipitch-kiipeilyä, vaikka et liidaa.

Trädikurssi 1 (Liidikurssi)  (7h)

Kenelle: Kurssi sopii kiipeilijälle, joka haluaa opetella trädikiipeilyn perusteet, jotta hän voi liidata reitin, joka varmistetaan osin tai kokonaan luonnollisilla varmistusvälineillä.

Ennakkotiedot: Ankkurit ja laskeutuminen, liidaajan varmistaminen suositellaan TAI Sisältä kalliolle – Ankkurit ja laskeutuminen -kurssi.

Trädikurssi 2 (Multipitch) (7h)

Kenelle: Kiipeilijälle, joka haluaa kiivetä usean köydenpituuden reittejä, jotka varmistetaan osin tai kokonaan luonnollisilla varmistusvälineillä.

Ennakkotiedot: Kokemusta trädikiipeilystä, erityisesti varmistusten asentamisesta, ankkureiden rakentaminen ja laskeutuminen TAI Trädikurssi 1 (Liidikurssi).

Kokemusta ulkona liidaamisesta suositellaan, mutta se ei ole välttämätöntä. Voit tulla kurssille harjoittelemaan multipitch-kiipeilyä, vaikka et liidaa.

Tekninen kiipeily (6h)

Kenelle: Tavoitteesi on kiivetä tekno-osuuksia sisältäviä reittejä. Kurssi sopii myös kiipeilijälle, joka haluaa oppia laittamaan luonnollisia varmistuksia ja luottamaan omiin varmistuksiin.

Ennakkotiedot: Yläköysivarmistaminen, kasisolmu TAI Intro kalliokiipeilyyn -kurssi.

Köysitekniikat (4h+4h/8h)

Kenelle: Kiipeilijälle, joka haluaa oppia köysitekniikoita ja kehittää ratkaisukykyä kiipeilyn ongelmatilanteita varten.

Ennakkotiedot: Varmistaminen, laskeutuminen TAI Sisältä kalliolle – Ankkurit ja laskeutuminen -kurssi.

Köysisoolo-klinikka (3h)

Kenelle: Köysisoolo-klinikka on tarkoitettu kiipeilijälle, joka haluaa käydä kiipeilemässä yksin köysikalliolla. Suositellaan kiipeilijälle, joka osaa toimia kiipeilyn ongelmatilanteissa yksin.

Ennakkotiedot: Laskeutuminen, ankkurit, kalliokiipeilykokemusta TAI Sisältä kalliolle – Ankkurit ja laskeutuminen -kurssi.