Kalliokiipeilykurssit

Opetan kalliokiipeilykursseja Tampereen Kiipeilykeskuksen (siirryt TK:n kurssisivulle) kautta.

Multipitch-kurssi (7h)

Kenelle: Tavoitteesi on kiivetä useamman kuin yhden köydenpituuden pultteihin varmistettavia reittejä.

Ennakkotiedot: Kalliokiipeilykokemusta, ankkurin rakentaminen, laskeutuminen TAI Sisältä kalliolle – Ankkurit ja laskeutuminen -kurssi.

Kokemusta ulkona liidaamisesta suositellaan, mutta se ei ole välttämätöntä. Voit tulla kurssille harjoittelemaan multipitch-kiipeilyä, vaikka et liidaa.

Trädikurssi 1 (Liidikurssi)  (7h)

Kenelle: Kurssi sopii kiipeilijälle, joka haluaa opetella trädikiipeilyn perusteet, jotta hän voi liidata reitin, joka varmistetaan osin tai kokonaan luonnollisilla varmistusvälineillä.

Ennakkotiedot: Ankkurit ja laskeutuminen, liidaajan varmistaminen suositellaan TAI Sisältä kalliolle – Ankkurit ja laskeutuminen -kurssi.

Trädikurssi 2 (Multipitch) (7h)

Kenelle: Kiipeilijälle, joka haluaa kiivetä usean köydenpituuden reittejä, jotka varmistetaan osin tai kokonaan luonnollisilla varmistusvälineillä.

Ennakkotiedot: Kokemusta trädikiipeilystä, erityisesti varmistusten asentamisesta, ankkureiden rakentaminen ja laskeutuminen TAI Trädikurssi 1 (Liidikurssi).

Kokemusta ulkona liidaamisesta suositellaan, mutta se ei ole välttämätöntä. Voit tulla kurssille harjoittelemaan multipitch-kiipeilyä, vaikka et liidaa.

Tekninen kiipeily (6h)

Kenelle: Tavoitteesi on kiivetä tekno-osuuksia sisältäviä reittejä. Kurssi sopii myös kiipeilijälle, joka haluaa oppia laittamaan luonnollisia varmistuksia ja luottamaan omiin varmistuksiin.

Ennakkotiedot: Yläköysivarmistaminen, kasisolmu TAI Intro kalliokiipeilyyn -kurssi.

Köysitekniikat (4h+4h/8h/16h)

Kenelle: Kiipeilijälle, joka haluaa oppia köysitekniikoita ja kehittää ratkaisukykyä kiipeilyn ongelmatilanteita varten.

Ennakkotiedot: Varmistaminen, laskeutuminen TAI Sisältä kalliolle – Ankkurit ja laskeutuminen -kurssi.