About

Heippa ja tervetuloa sivulleni. Kerron lyhyesti kuka olen, miten hurahdin kiipeilyyn ja miten Kiipeilyklinikka syntyi.

Aloitin kiipeilyn sattumalta 2011 seinäkiipeilykurssilla Oregonin yliopistossa, Amerikassa. Kiipeily vei minut saman tien mennessään. Opiskelin kaikki yliopiston tarjoamat kiipeilykurssit ja vietin viikonloput lähikalliolla Smith Rockilla ja Kaskadivuorilla treenaten kiipeilykurssien oppeja.

Seuraavien kolmen vuoden ajan matkustin kiipeilyn perässä Amerikan länsirannikolla. Tutuiksi kiipeilypaikoiksi tulivat muun muassa Yosemite, Zion ja Red rock. Myöhemmin kiipeilyreissut ovat vieneet sekä Etelä- että Pohjoisnorjaan ja Eurooppaan: Sveitsin Alpeille, Italian Dolomiiteille ja Ranskan Verdoniin.

Reissuvuosien jälkeen kotiuduin takaisin Tampereelle, valmistui hallintotieteen maisteriksi ja suoritin kalliokiipeilykouluttajan pätevyyden. Työskenneltyäni neljä vuotta sisäkiipeilyn parissa Tampereen Kiipeilykeskuksessa huomasin kaipaavani takaisin kalliolle.

Haluan opettaa taitoja, jotka mahdollistavat kalliokiipeilyn harrastamisen turvallisesti. Idea oman yrityksen perustamisesta kypsyi pikkuhiljaa matkani varrella. Keväällä 2018 aika oli sopiva – syntyi Kiipeilyklinikka.

Emma romsdals hörnet

Tällä hetkellä päätoiminen työni Tampereen Kiipeilykeskuksen toimitusjohtajana täyttää kalenterini syksystä kevääseen. Kalenteriini vapautuu kesällä ja silloin vietänkin mieluiten kaikki päiväni (sekä työ- että vapaa-aikani) kalliolla. Kurssipäiviä löytyy kalenterista toukokuusta elokuun loppuun. Jos kalenterista ei löydy sinulle sopivaa päivää tai kurssia, laita rohkeasti viestiä ja ehdota sinulle sopivaa ajankohtaa.

Kuulumisiani voit lukea blogin puolelta – päivitän sitä säännöllisen epäsäännöllisesti. Instagram-tililtä @kiipeilyklinikka voi lukea juttuja kursseista ja kiipeilystä.

Nähdään kiipeilyn merkeissä!