About

Heippa ja tervetuloa sivulleni. Kiipeilyklinikan tarkoitus on jakaa minun kokemuksia kiipeilystä sekä työn että harrastamisen näkökulmasta. Tällä sivulla kerron lyhyesti kuka olen, miten hurahdin kiipeilyyn ja miten Kiipeilyklinikka syntyi.

Aloitin kiipeilyn sattumalta 2011 seinäkiipeilykurssilla Oregonin yliopistossa, Amerikassa. Kiipeily vei minut saman tien mennessään. Opiskelin kaikki yliopiston tarjoamat kiipeilykurssit ja vietin viikonloput lähikalliolla Smith Rockilla ja Kaskadivuorilla treenaten kiipeilykurssien oppeja.

Seuraavien kolmen vuoden ajan matkustin kiipeilyn perässä Amerikan länsirannikolla. Tutuiksi kiipeilypaikoiksi tulivat muun muassa Yosemite, Zion ja Red rock. Myöhemmin kiipeilyreissut ovat vieneet sekä Etelä- että Pohjoisnorjaan ja Eurooppaan: Sveitsin Alpeille, Italian Dolomiiteille ja Ranskan Verdoniin.

Reissuvuosien jälkeen kotiuduin takaisin Tampereelle, valmistui hallintotieteen maisteriksi ja suoritin kalliokiipeilykouluttajan pätevyyden. Työskenneltyäni neljä vuotta sisäkiipeilyn parissa Tampereen Kiipeilykeskuksessa huomasin kaipaavani takaisin kalliolle opettamaan ja tein hetken kiipeilykouluttajan töitä yrittäjänä.

Emma romsdals hörnet

Tällä hetkellä työskentelen päätoimisesti Tampereen Kiipeilykeskuksen toimitusjohtajana ja työn ohessa opiskelen opettajan pedagogisia opintoja Tampereen Ammattikorkeakoulussa. Kiipeilyklinikka on nyt minun harrastus ja alusta, jolla voin jakaa mietteitäni kiipeilystä.

Kiipeilyn opettaminen on edelleen iso osa työtäni. Opetan trädi-, multipitch- ja pelastuskursseja Tampereen Kiipeilykeskuksen kautta. Kiipeilyn ohjaamisen taitoja opetan Humanistisessa ammattikorkeakoulussa, Suomen Kiipeilyliiton kouluttajakursseilla ja Suomen Urheilukiipeily Ry:n kiipeilytilanvalvojakoulutuksissa. Kiipeilyn ohjaajataitojen opettaminen ja kiipeilykoulutuksen kehittäminen on lähellä minun sydäntä ja toivon, että saan tehdä sitä tulevaisuudessa enemmän.

Kuulumisiani ja mietteitäni voit lukea blogin puolelta – päivitän sitä säännöllisen epäsäännöllisesti. Instagram-tililtä @kiipeilyklinikka voi lukea juttuja kiipeilykouluttajan työstä ja kiipeilystä.

Nähdään kiipeilyn merkeissä!

Emma / emma@tampereenkiipeilykeskus.fi

28.4.2021