Sporttiviikonloppu: Kutosia Lammilla, Reventeellä ja Louhoksella

Perjantaina

16:00 Suoritan nopean kiipeilykamojen pakkauksen: köys, jatkot ja vähän trädikamaa. Lopulta meillä on varmuuden vuoksi quatroräkki. Säkillinen vaatteita. Ei sadevarusteita, koska sadetta ei ole luvattu. Tohautan sumpit termariin ja noudan Katjan kätevästi naapuritalosta. Nyt aloitetaan Lahden seudun kiipeilykallioiden skouttaus. Päätämme suunnata ensin Reventeelle.

IMG-20170612-WA0021
Atk-laitteita löytyy. Latauspiuhoja löytyy. Kaikki kunnossa. Ihana päästä luonnon helmaan! Kuva by Katja

17:00 Lähetämme Laurille (pakun omistaja) kuvan kaksipaikkaisesta autolaturista, johon Katja iskee nelipaikkaisen autolaturin kiinni. Jos akku ei hyydy sunnuntaihin mennessä, niin ihme on.

17:45 Suunnittelemme matkalla ihanan illallisen kahdelle ja poikkeamme Tuuloksessa kaupassa. Kävelemme ees taas kauppakeskuksessa. Missä se S-marketti on? Ehdotan Katjalle, että pysähdytään Lammilla, koska se on matkan varrella Reventeelle ja siellä on siistiä kiipeilyä.

18:30 Lammilla. Katja on kiivennyt Lammilla vain kerran. Pakit tuli kuulemma ekan lämppärin aikana sateen takia. Kiipeämme Otepään ja sade alkaa. Paikalla on meidän lisäksi kaksi muutakin ohikulkijaa. He antavat meidän ystävällisesti yläköysitellä Käpylehmän. Kaatosataa. Jatkamme matkaa.

20:00 Lahdessa tuleekin nälkä, joten kurvaamme mäkkäriin. Onneksi tuli ostettua ihania tuoreita vihanneksia ja kevätsipuleita illallista varten. Nahistukoot autossa.

21.28: Laurilta tulee tekstiviesti: “Muista 60km/h!!!!!”

22:00 Olemme leirissä Hiidenvuoren parkkipaikalla. Töhäytämme minttukaakaot ja ihastelemme peilityyntä järveä.

DSC03740
Sininen hetki Hiidenvuoren rannassa.
DSC03744
Eikö termarest riitä sulle Emma?

Lauantaina

10:00 Reventeellä on satanut. Tarkistamme access asiat ja kierrämme kallion päästä päähän. Vasemmalta löytyy kuivaa kiivettävää: Urkupillit (trädi), Pilli ja Pulla. Jatkamme kallion perälle, mistä löytyvät todella hienot Siili ja Suloinen polku. Me ollaan liekeissä!

14:00 Nälkä ajaa meidät välipalalle autolle.

katja Suloisella polulla
Siili ja Suloinen polku jakavat kolme ensimmäistä pulttia.
DSC03765
Katja Suloisella polulla. Tässä reitissä on kaikkea, suosittelen!
IMG-20170612-WA0002
Evästauko Reventeen parkkipaikalla. Kuva by Katja

15:00 Oikean reunan reiteistä kiipeämme kivan näköiset reitit: Summerdays (trädi), ehkä Majurin Mantteli (hauska hyppylähtö) ja Kitkakoulu. Herkkää, herkkää!

20:00 Kokkaamme iltaruuan nahistuneusta kasviksista Lappalanjärven rannassa Karsitunniemessä ja vietämme loppuillan auringon paisteessa Jokelan Särkkien uimarannalla. Tänä iltana Suomen kesä on parhaimmillaan.

IMG-20170612-WA0004
Illallinen Karsitunniemessä. Vai tekisikö sittenkin mieli tuplajuustohampurilaista, Emma?
DSC03775
Hetki, kun tajuat, että olet laittanut hammasharjaasi hammastahnan sijaan aurinkorasvaa.

Sunnuntaina

9:30 Olemme Louhoksen parkkiksella. Vettä ripsottelee, vaikka ei pitänyt sataa. Kuusaan Jussi kertoo meille reiteistä. On aina siistiä kuulla kiipeilykallion historiaa. Betasta me kieltäydymme kohteliaasti. Me itse. Naureskelemme, että mahtaa olla Jussin hankalaa pidättäytyä kertomasta eli beta spreijaamasta, kun hän osaa kaikki reitit muuvi muuvilta. Jussi on kohtelias ja antaa meidän pannuttaa ensin.

Louhos on erikoinen paikka. Räjäytetyn kallion sydämessä kasvaa vehreitä puita. On hiljaista. Ilma on pysähtynyt. Kallion pinta on sateen jäljiltä liukas, mutta kuivuu yllättävän nopeasti.

12:00 Katja kiipeä niin rohkeasti, että en voit kuin ihailla. Naisellahan on lähes kuuden kuukauden kiipeilytauko takana sormivamman takia. Go Katja!

Ajoittaisesta sateesta huolimatta saamme hyvän kiipeilysetin kasaan: Esifleikki, Port-To (liian jännä liidi mulle), Porari, Pöllövartio, Louhoksen Lordit, Peruskulma ja loppulämpäksi kaksi lyhyttä, mutta hauskaa kysymysmerkki (????) reittiä.

muokattu koko louhos
Katja ja Porari.
DSC03785
Jussi Pöllövartiolla. Aurinkokin pilkotti hetken. Kuva by Katja
IMG-20170612-WA0009
Jussi käy toteamassa, että Keno on märkä. Kuva by Katja.
muokattu peruskulma
Jussi laittoi minulle jatkot Peruskulmalle. Kaikki neljä. Ja esiklippi kans! Kiitos kiitos kiitos. Kuva by Katja.
katja lähi kiipee
Katja ja Louhoksen Lordit. Todella hieno reitti.
DSC03796
Louhoksen Lordit.
IMG-20170612-WA0019
Pari juoksuaskelta kysymysmerkkireitillä eli ???? ja päivä on pulkassa. Photo by Katja.

14:00 Nokka kohti kotia. Laulamme koko ajomatkan Kouvolasta Tampereelle. Tampereella sataa vettä… yllätys. Mieli on levännyt ja olo energinen. Eiks vaan Katja? 😉 Aika mennä töihin lepuuttamaan lihaksia. The end.

 

Leave a Reply