Kirje siskolta

Kun rakastaa kiipeilijää, pelkää.

Me istuimme vuosia vierekkäin siinä samassa vanhassa nojatuolissa. Siinä me olimme turvassa, meidän pienessä maailmassamme. Siihen maailmaan ei mahtuneet pelot eikä surut. Mutta mikään ei kestä ikuisesti. Jokainen meistä kasvaa aikuiseksi. Myös me.

Mutta kun sinä lähdet kauas, palaan siihen hetkeen, siihen samaan vanhaan kauhtuneeseen tuoliin, jossa me molemmat olemme turvassa. Tuudittaudun sen vanhan tuolin tuoman tuoksun rauhallisuuteen. Ja tiedän, että olet vahva. Toivon, että se riittää. Tiedän, että olet taitava. Toivon, että se pitää sinut turvassa.

Ei voi kieltää toista tanssimasta, jos itse rakastaa sitä yli kaiken. Ei sillä pitäisi olla merkitystä, tanssitko lattialla vai seinällä, jalat maassa vai ilmassa. Mutta kun rakastaa kiipeilijää, pelkää.

Emma ei harrasta kiipeilyä. Emma on kiipeilijä. Emma kiipeilee vuoria, märkiä kallioita, tunteja putkeen, yöllä, väsyneenä, kaukana kotoa ja aina vain korkeammalle.

Kiipeily on kasvanut osaksi Emman identiteettiä. On ihanaa nähdä, kuinka toinen on löytänyt itsensä ja oman paikkansa juuri siitä, kädet verillä halkeamassa, haastaen itseään, uhaten painovoimaa, kallion kanssa tanssien, selviytyen voittajana.

Kun rakastaa kiipeilijää, pelkää.

Pelon kanssa oppii elämään. Se tulee helpommaksi, tiedottomuus siedettävämmäksi, luottamus toiseen vahvemmaksi. Toisen onni tekee sen sen arvoiseksi. Pelko on silti läsnä. Koska silloin kun sinä lähdet, se ottaa paikkasi. Se hiipii mieleen hiljaisuuden vallitessa ja tekee pesänsä minun sydämeeni.

Olethan siis aina varovainen, pysythän aina turvassa. Jos sinun joskus tarvitsee tippua, ethän tipu korkealta. Paikataan pienet haaverisi ja puhalletaan yhdessä pois mustelmasi. Ole onnellinen ja elä unelmaasi!

Sinä olet minun kallioni. Emma, rakastan sinua.

pikkusisko

22.12.2015

 

WP_20150719_01_43_40_Pro

3 Replies to “Kirje siskolta”

  1. Pingback: Rivien välissä

Leave a Reply